Transpordiamet: libedal teel võib püsikiirusehoidja muutuda ohtlikuks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Libedatel ja lumistel maanteedel võib püsikiirusehoidja kasutamine muutuda ohtlikuks.
Libedatel ja lumistel maanteedel võib püsikiirusehoidja kasutamine muutuda ohtlikuks. Foto: Marko Saarm

Laupäeva hommikul andis keskkonnaagentuur nii Mandri-Eestile kui ka saartele terve rea esimese taseme hoiatusi. Teetemperatuur on kõikjal miinuses ja teedel on libeduseoht. Sõidukijuhtidel soovitatakse mitte kasutada maanteel püsikiirusehoidjat.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna päeval pilves ilm. Ennelõunal sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma, kohati tuiskab. Õhu- ja teetemperatuur kõigub päeval nulli ümbruses. Tuul on rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Teekatted suurematel riigiteedel Läänemaal on soolamärjad, mujal lumised.

Õhtul langeb õhutemperatuur kõikjal miinusesse ning asfalt jäätub. Lisanduva lume ja lörtsi hulk võib küündida 8 millimeetrini.

Sõidukijuhtidele tuletatakse meelde, et püsikiirusehoidja kasutamine võib lumistel ja libedatel teedel sõites muutuda ohtlikuks. Kindlale kiirusele seadistatud püsikiirusehoidja üritab seda kiirust hoida ka siis, kui teetingimuste tõttu ei ole see parim valik.

Saartel, Lääne- ja Pärnumaal kimbutavad liiklejaid lumi, lörts, vihm, kiilasjääoht ja tugev tuul, mis ulatub puhanguti 20 meetrini sekundis. Ülejäänud Eestis jätkub lume- ja lörtsisadu ning tuisk. Lõunapoolsetes maakondades ehk Valga-, Võru-, Viljandi-, Põlva- ja Tartumaal raskendab liiklusolusid juba päeval libeduseoht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles