Häirekeskus tunnustas julgeid lapsi, kes helistasid hädaabinumbril

Merly Raudla
Copy
Häirekeskus tunnustas üleeuroopalisel 112 päeval tublisid lapsi, kes helistasid möödunud aastal hädaabinumbril.
Häirekeskus tunnustas üleeuroopalisel 112 päeval tublisid lapsi, kes helistasid möödunud aastal hädaabinumbril. Foto: Aleksandr Guzhov

Häirekeskus tunnustas üleeuroopalisel 112 päeval tublisid lapsi, kes olid möödunud aastal helistanud hädaabinumbril. Lapsed teatasid nii tulekahjust, terviserikkega lähedasest kui ka avaliku korra rikkumisest.  

Häirekeskus tunnustas Ida-Virumaalt ja Lääne-Virumaalt kolme last, kes kutsusid abi oma lähedasele või sõbrale ning teavitasid avalikus kohas vägivallatsenud inimesest. "Need olid musternäited, kuidas teha hädaabikõne. Näiteks teatas 13-aastane Trofim laste mänguväljakul alkoholi tarbivast ja korda rikkuvast seltskonnast," kõneles häirekeskuse ida keskuse juhi Mari-Liis Sepp.

13-aastane Matvei helistas hädaabinumbrile lähedase ootamatu terviserikke tõttu. Nooruk jäi kriitilisel hetkel rahulikuks ning kuulas tähelepanelikult häirekeskuse meediku korraldusi abi saabumiseni. 14-aastane Anželika teatas hoopis eksinud ja abi vajavast naisest, kes ei suutnud iseseisvalt koduteed leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles