Juhtkiri: kevad tuleb

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Loodus on kevademärke täis. Inimene alles kahlab lumes ja muretseb küttearvete pärast, aga metsa vahel võib kohata unist konna ning linnudki ei varja, et pikk ja pime talveperiood hakkab läbi saama. Veebruari teine pool ongi kõige pakitsevam kevadeootuse aeg. Kuigi veebruar on iseenesest aasta kõige külmem kuu ja võib karta, et lumigi veel niipea ei taandu, on kõikidel külmast ja pimedast juba kurgumulguni.

Päev on juba pikem, linnukesed siutsuvad aktiivselt ning varesed korjavad pesamaterjaliks oksarisu. See kõik annab märku, et pungade puhkemise aeg ei ole enam mägede taga. Juba saab salaja tenniseid silitada ja riidekapis varjul oleva kevadkauba inventuuri teha. Küll ta tuleb. Varsti ongi talveune aeg möödas ja soojem osa aastast käes.

Vastlad on tulemas ning jääb vaid mõistatada, kuidas pori peal pikka liugu saab lasta. Seks ajaks pistavad võibolla maikellukesed oma pead juba mullast välja, sest nõnda soe on. Vareste ja hakkide kraaksatuste juurde pole kevadekuulutajaid sekka kuulnud siristamas ja meenuvad ammused ajad, mil veel sügaval aprillis oli metsa all lumi põlvini ning oli tükk tegu, et seal endale teed teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles