Maksa võlg ära või panen su maja põlema

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Maksa võlg ära.
Maksa võlg ära. Foto: 2 X Shutterstock, Töötlus

10. veebruaril astus kohtupinki Janar Lillepuu, keda süüdistatakse väljapressimises, mis on toime pandud vara rikkumise või hävitamisega. Kohtumajas kuulati üle süüdistaja tunnistajad.

Eelmisel reedel Rakvere kohtumajas antud tunnistuste põhjal koorus välja lugu, mis on kaugel kellegi aprillinaljast. Nimelt laekusid 2021. aasta 1. aprilli hilistel õhtutundidel Rakveres elava pereisa telefoni sõnumid, kus süüdistatav Janar Lillepuu lubas tulla võlga sisse nõudma. Ja mitte ainult sisse nõudma, vaid ta lubas majal aknad sisse lüüa ja põlema panna ning pereisa auto taga lohistada. Kui pereisa otsustas sõnumitele mitte tähelepanu pöörata ja heitis magama, siis pereema seda ei suutnud. Naine pani mängima teleri, kuid peagi vaigistas selle, et kuulatada tänaval mööduvaid autosid, et aru saada, kas mõni neist nende värava taga seisma jääb. Pereema kartusel oli alust, sest kella poole kahe paiku prõmmis keegi juba ukse taga.

Asja uurima hakanud peremees kergitas köögiakna kardinat ja avastas endale üllatuseks, et talle on suunatud relvataoline ese. Lasud purustasid kaks aknaklaasi, millest ühe taga magas peretütar, kes selle peale ka üles ärkas. “Sellel lollil on relv,” hõikas peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles