Tuludeklaratsioonide esitamisele joosti juba nädalavahetusel tormi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
e-MTA on osutunud väga populaarseks ja inimesed üritavad selle kaudu oma tulud deklareerida nii kiiresti kui võimalik.
e-MTA on osutunud väga populaarseks ja inimesed üritavad selle kaudu oma tulud deklareerida nii kiiresti kui võimalik. Foto: Kuvatõmmis

Täna, 15. veebruaril algas ametlikult 2022. aasta tuludeklaratsioonide esitamine, aga juba nädalavahetusel testimise ja koormuse hajutamise eesmärgil avatud süsteemi kaudu deklareeris maksu- ja tolliametile (MTA) oma tulud 333 000 inimest ehk kaugelt üle kolmandiku eeldatavast deklareerijate hulgast.

Kuigi tulude deklareerijatele suuri muudatusi näha ei ole, on MTA sel aastal koos rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskuse ja arenduspartner Nortaliga sisse viinud olulise süsteemiuuenduse. Esimest korda esitatakse deklaratsioone eraldi süsteemis, mis tagab selle, et e-MTA, kus ärikliendid esitavad muu hulgas oma käibedeklaratsioone, ei pea füüsilise isiku tulumaksu deklareerimise perioodil vastu võtma täiendavat koormust. MTA füüsiliste isikute teenusejuhi Annika Oja sõnul suunatakse kliendid õige toimingu juurde vastavalt sellele, kas soovitakse esitada tuludeklaratsioon või teha muid e-MTA-s pakutavaid toiminguid.

"Naljaga pooleks eestlaste rahvusspordialaks ristitud tuludeklaratsioonide esitamine on tänavu kulgenud ladusamalt kui kunagi varem," ütles Oja. "Kuigi esimestel tundidel pidid mõned inimesed paar minutit ootama, oleme täitnud oma olulisema eesmärgi ja äriklientide tööd tuludeklaratsioonide esitamine sel aastal ei seganud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles