Bahmutis rindemeedikuna töötanud eestlane: "Surm on lähedalt tihti mööda läinud"

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Erko Laidinen (fotol paremal) 31. jaanuaril Bahmutis. Tema kõrval seisab ameerika vabatahtlik Eli Worth-Jones. Mees vasakul on kohalik ukrainlane, kes vajas vererõhumõõtjat.
Erko Laidinen (fotol paremal) 31. jaanuaril Bahmutis. Tema kõrval seisab ameerika vabatahtlik Eli Worth-Jones. Mees vasakul on kohalik ukrainlane, kes vajas vererõhumõõtjat. Foto: Erakogu

35-aastane Erko Laidinen on Tapal sündinud mees, hariduselt Rakvere kutsekeskkooli lõpetanud autolukksepp. Pealtnäha ei reeda miski, et ta on alates eelmise aasta märtsist töötanud Ukrainas autojuhi ja rindemeedikuna. Kuid just nõnda see on.

Erko Laidinen hakkas ukrainlasi abistama mullu märtsis, esialgu küll Poola ja Ukraina vahet autojuhina sõites. "Me käisime alguses piiri peal transpordi ja logistikaga aitamas, enne kui Poola korra majja sai. Aitasime inimesi oma isiklike autodega," meenutas ta.

Rinde lähedusse jõudis ta aprilli alguses. Mees on enda sõnul viibinud erinevates rindelõikudes alates Harkivist ja lõpetades Zaporižžjaga. "Võtsin Poolast meditsiiniasju peale – morfiini, tampoone, sidemeid – ja sõidutasin need rindehaiglatesse ja stabilisatsioonipunktidesse," rääkis Laidinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles