Juhtkiri: aitäh abistajatele!

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Ukraina sõda on esile toonud paljude inimeste tegeliku olemuse – siis, kui käes on tõeliselt suur häda, asuvad nad ennastunustavalt tegutsema ega väsi ka siis, kui sõja algusest on kohe-kohe möödumas aasta. Sellisest küljest on ennast näidanud Kadrina mehed Martin Tanning ja Raivo Olev, kes oma isetute tegude eest pälvisid ka maakonna aasta teo konkursil tunnustuse, samuti Erko Laidinen, kes tegutseb Ukrainas vabatahtliku rindemeedikuna ning aitas eelmainituil raha koguda.

Suur aeg vajab suuri inimesi, kirjutas Hašek oma “Švejkis”. Ja suur aeg selekteerib inimesed suurteks ja tühikargajateks. Mõned, kes seal Lääne-Euroopas on staatuse poolest suured ning mõjuvõimsad, puhuvad ka aasta pärast sõjategevuse algust seebimulle; teised, kes on seni olnud nähtamatud mutrikesed isegi oma koduvallas, panustavad ukrainlaste võitu ennastunustavalt. Nad ei harrasta poliitilist sõjaturismi, vaid nad lähevad Ukrainasse selleks, et seal midagi reaalselt ära teha.

Empaatia ja humaansus pole maailmast kuskile kadunud ning olgu Martin Tanning, Raivo Olev ja Erko Laidinen selle kinnituseks. Vabadussõja päevil tulid meile sõjaliselt või majanduslikult appi paljud Euroopa riigid, sest koos saame seista ühiste väärtuste ja kultuuri säilimise eest. Aitame neid, kes parasjagu abi vajavad, ning kutsume teised appi, kui meil endil seda peaks tarvis minema. Seda kõike ikka selleks, et säiliks vaba Eesti, meie rahvus ja kultuur, üheskoos teiste Euroopa maade, rahvaste ja kultuuridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles