Seakoot on veebruaris eestlaste lemmikroog

Virumaa Teataja
Copy
Eestlane armastab sealiha. Pilt on illustreeriv.
Eestlane armastab sealiha. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Vastlate ja riigi aastapäeva paiku teeb seakoodi müük tohutu hüppe. “Näiteks möödunud aastal kerkis vastlanädalal koodi müügikäive võrreldes eelnenud nädalaga koguni ligi 80 protsenti. Samasugust trendi on täheldada ka sel aastal ja eeldame, et eestlased ostavad peonädala jooksul meilt kooti vähemalt kümne tonni jagu,” rääkis Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.

“Poodides ja ka turul leidub suitsutatud seakoote, mida saab edukalt kasutada erinevate ahjuroogade valmistamisel,” ütles kokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann. “Suitsutatud ahjukoot on väga hea tooraine, mis sisaldab piisavas koguses rasva, aga on samas ka lihaseline. Seega ei pea lisama eraldi rasvainet.”

Maitsva ahjuprae valmistamiseks jagub häid nippe. Alustuseks on vaja ahjuplaati, küpsetuspaberit, kartulit, porgandit, punast sibulat, värsket tilli ja suitsutatud ahjukooti. “Suitsutatud ahjukoodile tee piklik sisselõige kondi koha pealt, et eemaldada kont (kondid). Kui kondid on eemaldatud, tükelda liha umbes 1,5 cm suurusteks kuubikuteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja ahju 150 kraadi juures umbes kümneks minutiks, et rasv hakkaks lihas sulama,” soovitab Marko Kokmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles