1991 ⟩ Poodides müüdud hapukoor muutus üleöö vedelaks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Alates 1990-ndatest hakati hapukoort pakendama ka mujale kui klaaspurkidesse. Hapukoorepakid on tootmisliinil Tartu piimakombinaadis.
Alates 1990-ndatest hakati hapukoort pakendama ka mujale kui klaaspurkidesse. Hapukoorepakid on tootmisliinil Tartu piimakombinaadis. Foto: Meelis Lokk

Kuna nõukogude ajal valitses nagunii toidukaupade defitsiit, söödi seda, mida õnnestus poest kätte saada, ja eriti ei nurisetud. Aga vahel läks mõne toiduaine kvaliteet ikka nii kehvaks, et sellest kirjutati isegi ajalehes.

1991. aastaks oli olukord muidugi juba selline, et ajalehed kirjutasid päriselust, mitte riigi ja valitsuse antud suuniste põhjal. Kõikvõimalikku kriitikat ei tehtud mitte ainult saunalavadel, vaid igasugustest jamadest sai lugeda ka lehest.

Mainitud aasta veebruari alguses võttis Viru Sõna uurida, miks poodides müüdav hapukoor üleöö vedelaks muutus ja miks selle maitse järjest halvemaks läks. Täit tõde paraku välja uurida ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles