Rakvere linna Kroonimärgi pälvivad Gunnar Tõnning ja Aivar Lõhe

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Gunnar Tõnning.
Gunnar Tõnning. Foto: Erakogu

Rakvere linna Kroonimärgi pälvivad tänavu ujumis- ja triatlonitreener ning sporditegelane Gunnar Tõnning ja AS-i Rakvere Vesi kauaaegne tootmisjuht Aivar Lõhe.

Rakvere linna teenetemärki antakse välja alates 1996. aastast. "Nii nagu paljud teisedki omavalitsused, soovib Rakvere linn tunnustada neid, kes on pikaajaliselt ja südamega oma valdkonda panustanud, ning selleks on linna kõrgeim tunnustus, Kroonimärk," lausus linnapea Triin Varek.

Gunnar Tõnning pälvib tunnustuse pikaajalise tulemusliku töö eest Lääne-Virumaa ja Rakvere spordielu arendamisel. Ta ise on tulnud kümnel korral ujumises Eesti meistriks ning püstitanud 23 Eesti rekordit. Oma kogemusi on ta edukalt rakendanud Lääne-Virumaa ja Rakvere spordielu arendamisel. Alates 2004. aastast on Gunnar Tõnning Rakvere spordikooli ujumistreener ning ta on juba paarkümmend aastat tegelnud Rakvere kooliõpilastele ujumise algõpetuse andmisega MTÜ-s Wiru Swim. Tema õpilased, kellest rahvusvaheliselt tuntuimad on triatlonist Kaidi Kivioja ja ujuja Ralf Tribuntsov, on saavutanud arvukalt medalikohti Eesti meistrivõistlustel ning rahvusvahelistel võistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles