Kuldnoka pesakasti ehitamine võib olla ka täppistöö

Merly Raudla
Copy
Õpetaja Karl Meos tunnistas, et nii palju isasid ja vanaisasid pole ta koos lastega meisterdamas näinudki.
Õpetaja Karl Meos tunnistas, et nii palju isasid ja vanaisasid pole ta koos lastega meisterdamas näinudki. Foto: Marianne Loorents

Sõbrapäeva õhtupoolik kujunes paljude kadrinlaste jaoks mõnusaks perekondlikuks nokitsemiseks. Töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja valvsa pilgu all ning juhendamisel valmisid kuldnokkadele uhked pesahäärberid.

Kui Virumaa Teataja ehitustiim Kadrina keskkooli tehnoloogiaõpetuse klassi jõudis, oli äge lihvimistöö juba alanud. Kadrina lasteaia Sipsik Pätu rühma lapsed olid saanud võimaluse oma perega kuldnokkadele pesakaste valmistada. Suure ehitustöötoa organiseerija, Kadrina keskkooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Karl Meos oli asja suurelt ette võtnud. Ei olnud nii, et tuled kohale, lööd mõned naelad laua sisse ja ongi valmis. Meos oli kaasanud ka abijõude: tema endine õpilane, puiduettevõtte omanik Fredi Normak oli toonud materjalid, praegune õpilane, 9. klassis käiv Maigron Matsiselts oli tulnud laserlõikepingioperaatoriks ja lasteaiaõpetajast abikaasa Aive oli vajadusel abiks pisikeste asjapulkade juhendamisel.

Karl Meos on põhjalik mees ja andis kuldnoka pesakastide tegemiseks täpsed juhised.
Karl Meos on põhjalik mees ja andis kuldnoka pesakastide tegemiseks täpsed juhised. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles