Simulatsiooniõpe Terav Ora 23 andis osalisele väärt kogemuse

Merly Raudla
Copy
Õppusel Terav Ora 23 lõi kaasa 180 osalist.
Õppusel Terav Ora 23 lõi kaasa 180 osalist. Foto: Indrek Jurtšenko

17.–19. veebruaril toimus kaitseväe akadeemia (KVA) matkekeskuses Tartus õppus Terav Ora 23, kus 180 osalist said väärt kogemuse.

Õppus Terav Ora 23 on Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna (KiMKR) staapide ja allüksuste väljaõppetsükli osa. Tegemist oli simulatsiooniõppega, kus taktikaliselt mängiti läbi õppuse Decisive Lancer 22 käsus ettenähtud ülesandeid.

Õppusest võtsid osa kõikide KiMKR-i malevate Alutaguse, Jõgeva, Järva, Viru SA (sõjaaja) staap koos oma allüksuste ja malevate evakuatsioonirühmadega ning koostöös politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuriga. "Tegemist on olulise õppusega, mis valmistab KiMKR-i ette maakaitse täiendavaks komplekteerimiseks reservväelastega selle aasta sügisel," ütles Kaitseliidu KiMKR-i ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu. "Selliste õppuste osas on oluline tähelepanelikkus, hea meeskonnatöö ja kiire reageerimine. Info ja käsklused peavad liikuma mitte ainult kiirelt, vaid oluline on ka sellele eelnev arusaam ülesandest, infoallikate täpsustamine ja sisu analüüs, järelduste tegemine, otsustamine ning hea ja vahetu omavaheline suhtlemine," jätkas Ainsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles