Tamsalu Los Toros/TalTech ja TERE Kadrina Karud kindlustasid endale koduväljakueelise

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Allan Ehte on koduväljakueelise taganud Kadrina Karude üks resultatiivsemaid mängijaid.
Allan Ehte on koduväljakueelise taganud Kadrina Karude üks resultatiivsemaid mängijaid. Foto: Kadrina Karud

Nädalavahetusel mängitud vooruga Eesti korvpalli meistrivõistluste esiliigas sai selgeks, et turniiritabeli kolm esimest meeskonda Tartu Ülikool / Estiko (16 võitu), Tamsalu (15) ja Kadrina (14), kusjuures TERE Kadrina Karudel on üks mäng vähem peetud, on kindlustanud selle, et jälitavad meeskonnad neid enam ei püüa. Kuigi põhiturniiri lõpuni on meeskondadel veel viis-kuus mängu, ei muuda need enam olukorda. Muutuda saab veel esikolmiku asetus, kuid veerandfinaalideks on koduväljakuõigus tagatud.

Tamsalu Los Torose võit eelmisel nädalal Kadrina Karude üle andis neile selles võidujooksus suure eelise. Liigas veerandfinaali pääseva kaheksa parema meeskonna hulka pürgiv Reinar Halliku Korvpallikool/Vinni-Pajusti Gümnaasium sai viimati valusa kaotuse liidrilt Tartu Ülikool/Estikolt. Vinni-Pajusti meeskonda ei aidanud ka vahepeal ühe mängu vahele jätnud võõrmängija Daquan Romel Lilly võimas väljakule naasmine. Mees oli platsil peaaegu vahetuseta, viskas meeskonna resultatiivseimana 21 punkti, võttis sama palju lauapalle ja andis lisaks 7 resultatiivset söötu. Kahjuks ei suutnud kaaslased teda liidermeeskonna ohjeldamiseks piisavalt abistada.

Tabelis tähendas see langemist täpselt edasipääsu tagava joone alla, üheksandaks. Samas on turniiritabeli hetkeseis enneolematult pingeline, 5. ja 11. meeskonna vahe on vaid üks võit, vastavalt seitse ja kuus võitu. Arvestades allesjäänud mänge, on kõik stsenaariumid võimalikud, igal mängul on oluline tähendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles