Lasila kooli sulgemise mõte tuli kui välk selgest taevast (1)

Copy
Lasila kool tegutseb korralikult renoveeritud mõisahoones.
Lasila kool tegutseb korralikult renoveeritud mõisahoones. Foto: Marianne Loorents

Mullu sügisel läksid Lasila kooli õpilaste vanemad kohtumiselt vallajuhtidega ära neile antud lubadusega, et kooli täies mahus kindlasti ei suleta. Homsel Rakvere vallavolikogu istungil on aga arutlusel haridusasutuste ümberkorraldamine, mis sisuliselt tähendab Lasila ja ka Veltsi kooli sulgemise algatamist. Aga kas oma roll selles loos on Näpi koolil?

Kui volikogu nõustub haridusasutuste ümberkorraldamist algatama ja kui hiljemalt 31. märtsiks võetakse vastu vastav otsus, muutuvad nii Rakvere valla Lasila põhikool kui ka Veltsi lasteaed-algkool 31. augustiks lasteaiaks. Enne lõpliku otsuse tegemist tuleb siiski ära kuulata koolide hoolekogud, töötajad ja õpilaste vanemad, kuid neilt saadud tagasiside ei ole volikogule otsuse tegemisel siduv.

Esimene koolipäev Lasilas 2021. aasta septembris. Keegi lastest ei aima, et 2023. aastal ei pruugi nende kooli enam olla.
Esimene koolipäev Lasilas 2021. aasta septembris. Keegi lastest ei aima, et 2023. aastal ei pruugi nende kooli enam olla. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles