Juhtivprokurör Gardi Anderson: "Loomakaitseseltsid ei oma õigust siseneda eraterritooriumile ja võõrast looma ära võtta" (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Gardi Anderson.
Gardi Anderson. Foto: Erakogu

Loomakaitsjad ei häbene avalikult tunnistada, et nad on valmis seadust rikkuma, kui nende arvates on looma elu ohus. Looma päästmise nimel on nad valmis sisenema eraterritooriumile ja looma sealt ilma kellegi loata minema viima. Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Gardi Anderson kinnitab, et selline käitumine on väärtegu, ja kui laekub vastav avaldus politseile, siis tuleb seda menetleda.

Kõnealune teema kerkis päevakorda, kui Eesti Loomakaitse Liidu esindajad väitsid pärast loomade omanikelt ära viimist meediale, et nad on teadlikud seaduse rikkumisest, kuid kavatsevad edaspidigi nii teha, kui arvavad, et loom on ohus. Juhtivprokurör Gardi Anderson selgitab, mida seadusesilm sellisest tegevusest arvab.

Kas ja kui palju prokuratuur kriminaalasjade algatamisel avalikke infoallikaid jälgib? See on mõistetav, et avate juhtumi, kui kelleltki on laekunud avaldus, aga kas ka ajaleheuudistes või sotsiaalmeediapostitustes leviva info põhjal võite uurimise algatada?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles