Metsa majandamine süsinikusiduja ja maaelu edendajana

Copy
Rain Pärn.
Rain Pärn. Foto: Marianne Loorents

Peagi algab järjekordne koolivaheaeg. Paljud eestlased planeerivad perereisi Soome, Rootsi või Austria mägedesse, metsade keskele. Keegi neist ei muretse nende riikide metsanduspoliitika pärast. Vaatamata sellele, et kõigis nendes riikides on tööstust, sh puitu väärindavat tööstust oluliselt rohkem kui meil Eestis. Nende riikide hästi majandatud metsadesse on rõõm minna nii kohalikul elanikul kui ka turistil. Leidkem ka Eestis viis, kuidas metsi süsinikusidujana kasvatada ja maaelu edendajana majandada.

Metsasektor on Eesti majanduskasvu üks suurimaid mootoreid ning peamisi tööandjaid maapiirkondades. Metsadega seonduv läheb korda paljudele, mistõttu on metsanduse arengukaval tähtis roll nii metsade jätkusuutlikkuse tagamisel kui ka kvaliteetsel majandamisel.

Praeguse metsanduse arengukavaga alustati juba üle nelja aasta tagasi, kuid kahjuks on vaatamata pikale protsessile arengukavas siiani valdkondi, mida ei ole piisavalt analüüsitud või mille analüüsi ei ole kaasatud vajalikke spetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles