Umbes 1300 väliskodaniku relvaluba ei pikendata

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Mullu tunnistati Ida prefektuuris kehtetuks eluviisi, julgeolekuohu ja seadusrikkumiste põhjal 10 relvaluba, neist kaks Lääne-Virumaal.
Mullu tunnistati Ida prefektuuris kehtetuks eluviisi, julgeolekuohu ja seadusrikkumiste põhjal 10 relvaluba, neist kaks Lääne-Virumaal. Foto: Kollaaž/Madis Veltman

Riigikogu võttis vastu siseministri esitatud relvaseaduse muudatused, millega edaspidi väljastatakse relvalube ainult EL-i ja NATO liikmesriikide kodanikele. Seadusemuudatus puudutab 1300 inimest ja 3000 relva.

Eestis on relvaluba ligikaudu 1300 Venemaa või Valgevene kodanikul ja määratlemata kodakondsusega isikul. Neil on kokku pisut üle 3000 relva. Lääne-Virumaal elab kümmekond isikut, keda seadusemuudatus puudutab.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar ütles, et muudatus puudutab väljaspool Euroopa Liitu ja NATO-t elavate riikide kodanikke ning määratlemata kodakondsusega isikuid. Neile väljastatud relvaload kehtivad kuni loal märgitud kehtivusaja lõpuni, aga uusi lube neile välja ei anta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles