Rakvere linn kardab, et Vene tank muutub valimispropaganda osaks (10)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Pihta saanud Vene tank Tallinnas Vabaduse väljakul.
Pihta saanud Vene tank Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Martin Pedaja/kaitsevägi

Rakvere linna juhtkonna ja kaitseministeeriumi vahel on tekkinud arusaamatus Vene tanki pärast. Ministeerium soovib puruks lastud Vene tanki – sellesama, mis on praegu Tallinnas Vabaduse väljakul – saata veel sel nädalal Virumaale ringreisile, aga Rakvere linnajuhid ei soovi valimiseelsel ajal seda monstrumit oma linna keskväljakule.

Rakvere linnapea Triin Varek ei varjagi, et vastuseis tuleneb eelkõige valimiseelsest nädalast. "Me ju kõik saame aru, et sel ettevõtmisel on propaganda maik juures, me teame, kes on kaitseminister ja kus ta valimistel kandideerib," lausus Varek. "Igal teisel ajal, jah, palun. Aga hetkel oleks see tank erakondade valimistelkide vahel kohatu. Me oleme kaitseministeeriumile pakkunud teisi aegasid pärast valimisi. Praeguse seisuga pole linn kaitseministeeriumile avaliku ürituse korraldamise luba andnud."

Kaitseministeerium saatis soovi eksponeerida tanki Rakveres linnavalitsusele 23. veebruari õhtul. Ettepanek oli korraldada Rakveres näitus ajavahemikus 2.–5. märtsini. Kuna taolised väljapanekud avalikus linnaruumis vajavad omavalitsuselt kooskõlastust, arutasid Rakvere linnajuhid koostööettepanekut esmaspäeva, 27. veebruari hommikusel nõupidamisel. "Meie soov oli siduda väljapanek küüditamise aastapäevaga ehk avaldasime soovi eksponeerida tanki 22.–25. märtsini," rääkis Triin Varek. "Selle nädala lõpuni on Rakveres väljas erakonnad oma kampaaniatelkidega ja reeglina on osa neist ka Keskväljakul, kus eksponeeriksime ka ministeeriumi väljapanekut. Andsime ministeeriumile tagasisidet, et lõplik otsus langetatakse linnavalitsuse istungil, mis on esmaspäeviti kell 15, ja siis anname ka omalt poolt tagasisidet."

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles