Kui kandvad on laulu- ja tantsupeo sillatalad?

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaal harjutab hoolega noorte suurpeo repertuaari kaks sümfooniaorkestrit. Esimene eelproov tehti Rakvere Vabaduse koolis.
Lääne-Virumaal harjutab hoolega noorte suurpeo repertuaari kaks sümfooniaorkestrit. Esimene eelproov tehti Rakvere Vabaduse koolis. Foto: Marianne Loorents

Pikk samm noorte XIII laulu- ja tantsupeo “Püha on maa” poole on astutud, esimene eelproov sisukalt seljataga. Lapsed on tublid, juhendajad südikad, ent õhina ja rõõmu kõrval jagub mõtte- ja murekohti.

Meil on päris kenasti läinud. Nõnda nentis Ingrid Pärnamäe, laulu- ja tantsupeo kuraator Lääne-Virumaal, kui kooridel, rahvatantsijatel, puhkpilliorkestritel ja sümfooniaorkestritel esimene eelproov läbitud. “Üldjuhid, kes on käinud meid kuulamas ja vaatamas, on rahule jäänud. Kooriproovid ja orkestriproovid läksid väga hästi, tantsuproovid olid hõredamad, sest meil on rühmi nii vähe, aga kõik olid oma töö teinud, kõik oli kenasti õpitud. Oli hea võimalus natuke parandusi teha ja innustust saada.”

Kuraator oli tähele pannud, et noortel tekkis eelproovide käigus arusaam, mida tähendab osaleda suures kollektiivis ja kuidas see sütitab. “Kui on ikka kuus-seitse koori korraga saalis, kõlab see hoopis teistmoodi. Mõni väike orkester, kus polegi kõiki pillirühmi esindatud, sai koosmängust innustust, sest kõik oli nii huvitav.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles