Lisaks Rakverele ei taha Vene tanki Jõhvi ja Narva (4)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Puruks lastud Vene tank Tallinnas Vabaduse väljakul.
Puruks lastud Vene tank Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Sander Ilvest

Kaitseministeeriumi plaan viia puruks lastud Vene tank rändnäitusena Virumaa ringreisile on läbi kukkumas. Eile tuli avalikuks, et Rakvere linn lükkas tagasi kaitseministeeriumi ettepaneku eksponeerida tanki 2.–5. märtsini, hiljem selgus, et tanki, vähemalt kaitseministeeriumi poolt pakutud kuupäevadel, ei soovi oma linna ka Jõhvi ja Narva.

Jõhvi vallavanem Maris Toomel ütles Postimehele, et neile pakutud aeg 5.–8. märtsini ei ole tanki eksponeerimiseks sobiv ja Jõhvi oleks valmis tanki vastu võtma hiljem. "Vallavalitsuses on ka eriarvamusi, et tanki ei peaks üldse siia tooma. Jõhvis elab eestlasi rohkem kui teistes Ida-Viru linnades, aga eks meil ole vene elanikkonda ka. Võib tekkida vastasseisu oht," lausus Toomel. Vallavalitsus kujundab seisukoha reedeks.

Narva linnapea Katri Raik ütles samale väljaandele, et ministeeriumi pakutud aeg 8.–11. märts ei sobi, kuna naistepäev, 8. märts on Narvas üldrahvalik püha. "Just hakkasime augustis ära veetud tanki unustama ja nüüd tuleb uus tank. Ma tõesti ei leia, et me peaksime piirilinnas pingeid kasvatama," lausus Raik. Samas oli Raigi esimene reaktsioon pakkumisele, et kui tanki näidatakse teistes Eesti linnades, peab see kindlasti ka Narva tulema.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles