Rakvere Funkfesti tänavu ei toimu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal Rakvere Keskväljakul pilke püüdnud Funkfesti kassett.
Eelmisel aastal Rakvere Keskväljakul pilke püüdnud Funkfesti kassett. Foto: Funkfest.ee

Kahel järjestikusel suvel Rakvere Vallimäel peetud Funkfesti korraldajad teatavad, et sel suvel festivali ei toimu. Peamise põhjusena tuuakse välja otsus teha hingetõmbepaus, kuid muret on tekitanud ka ebakindlus korralduseks vajalike toetuste saamisel.

Rakvere Funkfesti peakorraldaja Johannes Pihlaku sõnul on nende tiim kahel aastal järjest teinud metsikuid eneseületusi. "Esimesel aastal tulime uue festivaliga välja ajal, mil teised üritused end kokku pakkisid. Meid peeti hulludeks. Teisel aastal astusime jõulise sammu rahvusvahelisuse suunas. Suutsime veenda Daði Freyr‘i (2022. aasta peaesineja – M. R.) management‘i, et meiega on hea koostööd teha. Tavaliselt öeldakse meie staažiga kutsujatele probleemide vältimiseks lihtsalt viisakalt ära. Takkajärgi sai meie tiim aga kiita hea taseme ja professionaalsuse eest. Pärast teist Funkfesti tunnetasin kohe, et vajan värskuse hoidmiseks natuke aega, kus ma üldse selle teema peale ei mõtle."

Kui kätte jõudis aeg festivalivedur taas liikuma ajada, oli Pihlaku sõnul juba pisut hilja. "Otsustasime, et lähtume oma esialgsest teesist – iga uus Funkfest peab olema eelmisest ägedam. Tunnistasime, et sel aastal me seda külastajate ootustele vastavalt teha ei suuda, ja võtsime vastu vaheaasta otsuse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles