Rakverre tuli mitu teatriauhindade nominatsiooni

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Jaune Kimmel lisas nõid Mathildana lavastusele "Robin Hood" kõiksuslikku mõõdet.
Jaune Kimmel lisas nõid Mathildana lavastusele "Robin Hood" kõiksuslikku mõõdet. Foto: Kalev Lilleorg

Täna avalikustati Eesti teatri auhindade nominendid 2022. aasta loomingu või pikaajalise silmapaistva töö eest. Rakvere teatrisse tuli mitu nominatsiooni, auhindadele kandideerib ka Rakvere ja Lääne-Virumaaga seotud loojaid.

Sõnalavastuse meeskõrvalosa auhinna nominent on Peeter Rästas Will Punakuue rolliga lavastuses "Robin Hood" ja Aleksi rolliga lavastuses "Ajurünnak". Naiskõrvalosatäitja auhinnale kandideerib Jaune Kimmel nõid Mathilda rolliga lavastuses "Robin Hood". 

Etendust teenindava töötaja auhinna kandidaat on Rakvere teatri heli- ja videotehnik Peeter Pilv kui oma valdkonnas autoriteet ja hinnatud kolleeg, kes leiab ühise keele iga lavastajaga ning annab asjatundlikku nõu. Haldus- ja administratiivtöötaja auhinna nominent on teatri müügiadministraator Daisy Kull, kes on teinud silmapaistvat tööd ajal, mil mängukava muutumise tõttu on tulnud vahetada pileteid mitmekümne väljasõiduetenduse puhul üle Eesti.

Tantsuauhinna nominendid on  Henri Hütt ja Jan Teevet lavastuse "Esimene tants. Viimast korda", lavastuse ja dramaturgiaga. "Esimene tants. Viimast korda" valmis Paide ja Rakvere versioonis, kaasates kohalikke 60+ inimesi.

Virumaalastest on nominendid veel Reigo Tamm Monostatose osatäitmisega ooperis "Võluflööt", Kingpoole osatäitmisega ooperis "Naksitrallid" ning Aristaiose/Pluto osatäitmisega operetis "Orpheus põrgus" rahvusooperis Estonia.

Algupärase dramaturgia kategoorias on nomineeritud Priit Põldma kui üks dokumentaalnäidendi "Ma võiksin sulguda pähklikoorde" loojaid ning näidend Kadunud kodu" autor. Salme Reegi nimelise lasteteatri auhinna nominent on Kristel Maamägi lummava kunstnikutööga lavastusele "Röövlitütar Ronja" Eesti Noorsooteatris.

Laureaadid kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Narva Vabal Laval.

Eesti teatri auhindu annavad välja Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti Teatriliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles