Aasta autorialbumi ilmutanud Lonitseera jõuab Rakveresse

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Lonitseera tapeeti valimas. Vasakult: Mart Nõmm, Tõnis Kirsipu, Kaisa Kuslapuu, Katariina Tirmaste ja Kristin Kaha.
Lonitseera tapeeti valimas. Vasakult: Mart Nõmm, Tõnis Kirsipu, Kaisa Kuslapuu, Katariina Tirmaste ja Kristin Kaha. Foto: ekvilibrist

Järgmisel neljapäeval annab teatri väikeses saalis oma esimese Rakvere kontserdi eestikeelne alt-pop-ansambel Lonitseera, kelle mullu maikuus ilmunud esikalbum "Tapeet" noppis viimaselt Eesti muusikaauhindade jagamiselt aasta autorilaulualbumi tiitli. Sel puhul küsisin üht-teist bändi trummarilt Tõnis Kirsipult, kes muideks läbi ja lõhki Haljala poiss.

Esimesed aastad oligi Lonitseera vaid Kaisa Kuslapuu sooloprojekt. Ladinakeelne Lonicera xylosteum muide tähistabki harilikku kuslapuud. Nüüdseks on bänd viieliikmeline. Rakvere kontserdil lööb kaasa ka teine Lääne-Virumaa muusik, Curly Stringsist tuntud Taavet Niller, kes asendab oma kodulinnas sedapuhku bändi kontrabassisti.

Tõnis Kirsipu meenutab, et sai aastaid tagasi kutse esineda bändiga, mida polnud veel olemas, inimeselt, kellel puudus bändi tegemise kogemus. "Nimelt olla Kaisa võitnud loosi, mille auhinnaks oli esinemine ühes Kalamaja baaris. Olin temaga ühes projektis varem koos osalenud ja teadsin, et tal oli unistus oma bänd kokku panna. Kõik see tundus liiga jabur, et loobuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles