Vabatahtlikud päästjad saavad riigilt remondiraha

Kevin Volter
Copy
Võsu päästjad.
Võsu päästjad. Foto: Ain Liiva

Siseministri otsusega annab ministeerium päästeameti eelarvesse lisaraha, et toetada sel aastal 26 vabatahtlikku päästekomandot või merepäästeseltsi, kes selleks varem on taotluse esitanud. Virumaalt saavad toetuse kogusummas 75 000 eurot, Võsu Vabatahtlik Tuletõrjeühing ja Kadrina vabatahtlik päästekomando.

Võsu vabatahtlike juht Valdek Kilk ütles, et neljakümne tuhande euro eest, mis riigi toetusena saadakse, on plaanis renoveerida komandohoone põhjapoolne külg, soojustada seinad, vahetada maja aknad ning parandada vett läbi laskev katus. "Kuna komando on ka valla kriisikeskuseks, siis plaanime hankida generaatori ja akupanga, et vajadusel oleks kogukonnal elektrivarustus tagatud," sõnas eelmisel aastal umbes sajal väljakutsel käinud, 21 tegevliikmega ühingu juht.

"Kahju, et ei ole niipalju kogemust selliste taotlustega, sest ehitushinnad on kõvasti kallinenud. Kui täna peaks sama taotluse esitama, küsiks natukene rohkem, et kogu kerksuskeskuse otsast lõpuni valmis saaks. Aga 35 tuhat eurot on 35 tuhat eurot rohkem kui mitte midagi, täna oleme ka selle summa üle õnnelikud. Selle eest saab üldehitustööd valmis, võtame samm-sammult, ning teeme hiljem uued kalkulatsioonid," rääkis Kadrina komandopealik Raido Nagel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles