Päästjatel oli tegemist tossava tugitooli ning vingugaasiga

Merly Raudla
Copy
Möödunud nädala lõpul kutsuti Ida päästekeskuse päästjaid mitu korda välja musta suitsu ja vingugaasianduri signaali peale.
Möödunud nädala lõpul kutsuti Ida päästekeskuse päästjaid mitu korda välja musta suitsu ja vingugaasianduri signaali peale. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädala lõpul kutsuti Ida päästekeskuse päästjaid mitu korda välja musta suitsu ja vingugaasianduri signaali peale.

3. märtsil kell 13.05 kutsuti päästjad Rakkesse F. R. Faehlmanni tänavale, kus kahekorruselise maja teise korruse aknast tuli musta suitsu. Päästjad avasid ukse ja leidsid eest ahjuuksest välja kukkunud põlevad tukid ja süttinud ahjuesise. Päästjad kustutasid põlengu. Korteris olnud vanem mees oli ahju tuld teinud, kuid jäänud tukkuma, vingu peale oli ta aga üles ärganud. Kiirabi vaatas mehe üle ja viis tervisekontrolliks haiglasse.

4. märtsil kell 20.43 anti Rakvere haiglast teada, et Rakke alevikust on vingugaasimürgistusega toodud ravile vanem mees, kuid oli oht, et kodus olnud naisel on samuti mürgistus. Kohale sõitnud päästjad selgitasid välja, et maja õhus oli vingugaasi sisaldus nii kõrge (242 ppm-i), et paari-kolme tunni jooksul võinuks inimesel tekkida pulseeriv peavalu, uimasus, väsimus, ärritunud olek ja iiveldus. Päästjate saabumise ajaks ruume juba tuulutati. Naise tervist kontrollisid kohapeal kiirabitöötajad. Selgus, et majas oli ahjusiiber liiga vara kinni pannud. Päästjad avasid siibri ja aitasid tube tuulutada. Majas puudusid suitsu- ja vingugaasiandur. Päästjad tuletavad meelde, et alates 1. jaanuarist 2022 on vingugaasiandur kohustuslik ka siis, kui hoones on tahkekütteseadmed, mis võivad ohtlikku vingugaasi tekitada – puuküttel ahi, kamin, pliit või katel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles