EKRE ehmatuseks osutusid mobiliseeritud liberaalideks (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vanemaid valijaid jääb Eestis järjest vähemaks ja sestap tõusevad ka noortele meeldiva reformierakonna ja Eesti 200 populaarsus.
Vanemaid valijaid jääb Eestis järjest vähemaks ja sestap tõusevad ka noortele meeldiva reformierakonna ja Eesti 200 populaarsus. Foto: Ain Liiva

EKRE puhus jahisarve ja asus rünnakule. Paraku ei osanud erakonna ideoloogid läbi hammustada, et nende endi võitlejad on juba nagunii mobiliseerunud ja iga järgmine sõjakisa peale üles ärganud valija osutub liberaaliks.

EKRE esimees Martin Helme haistis hädaohtu ehk kindlat kaotust reformierakonnale juba valimispäeva lõuna ajal, kui tuli välja avaldusega, et e-hääletamine on ikka jama ja tulemused suure tõenäosusega võltsitud. Ta nägi, et valimisaktiivsus, sealhulgas e-hääletamisel, on tavatult suur, ja teades oma erakonna toetaja keskmist profiili, mõistis, et EKRE kaukasse need hääled ei kuku. Küllap oli Helme kursis, et tema keskmine valija – väikelinnas või maal elav vanemas eas mees – arvutit eriti ei kasuta. Lisaks olid ekrelased ise kutsunud üles sedeliga hääletama, nii et kaotus e-hääletusel oli aimatav ja teada, rääkigu Helme sohitegemisest mida tahes.

Valimisaktiivsuse ajas suureks EKRE ise, kui panustas oma reklaamikampaaniaga vastandumisele, kõige ja kõigi ründamisele. EKRE ju teatas, et kodumaa on hädaohus, see tuleb päästa, ja kõiges on süüdi võimulolijad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles