Waldorfi kool vuntsib oma uut õppehoonet

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Waldorfi lasteaia uues, Tartu tänava õppehoones käivad vilkalt sisetööd.
Rakvere Waldorfi lasteaia uues, Tartu tänava õppehoones käivad vilkalt sisetööd. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Waldorfi kool ja lasteaed lähevad järgmisele õppeaastale vastu uue majaga aadressil Tartu tn 25. Suvel kolib vast remonditud majja lasteaed, mis toob linna juurde 18 lasteaiakohta. Koolil tekib võimalus võtta vastu kuni 50 uut õpilast.

Eesti Vabade Waldorfkoolide ja -lasteaedade Ühenduse juhatuse liige Paul Priks ütles, et Rakvere Waldorfi koolis ja lasteaias oli ruumipuudus ja tuli leida võimalus, kuidas ruumi juurde saada. Pooleteise aasta eest võeti maja ostmiseks laenu ning nüüdseks on projekti maksumus ootamatult läinud üle poole miljoni euro. Priks oli samas optimistlik ja ütles, et kui vajadus on olemas, küll siis ka vahendid leitakse.

Priksi sõnul küsitakse vabade lasteaia- või koolikohtade järele tihti. “Praegu on meil lasteaias 32 last, kes moodustavad segarühmadena ühe täisrühma ja teise peaaegu täisrühma. Kui juurde ei mahu, siis ei mahu, eks,” rääkis Priks. Peale laiendust mahub lasteaeda 50 põnni. Priksi sõnul praegu veel vabu kohti on, aga ta usub, et sügiseks saavad kohad jällegi täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles