Muinsuskaitseameti toetusi jagus ka Virumaale

Kevin Volter
Copy
Linnakodaniku majamuuseum tähistab tänavu oma 40 aasta juubelit.
Linnakodaniku majamuuseum tähistab tänavu oma 40 aasta juubelit. Foto: Ain Liiva

Selgunud on muinsuskaitseameti taotlusvooru "Muuseumide kiirendi" tulemused. Tegu on toetusega, mille eesmärk on pakkuda muuseumidele võimalust teha kiireid arenguhüppeid avalikkusele suunatud tegevustes ja teenustes, mis oleksid pärast käivitamist majanduslikult isetasuvad.

"Võrreldes varasemate aastatega on toetuse saajate hulgas rohkem püsinäituse projekte ja muuseumisõpru ootavad ees mitmed üllatuslikud projektid, kus muuseumiga on võimalik kohtuda esmapilgul ebaharilikes olukordades. On hea meel tõdeda, et meie muuseumitöötajatel jagub nii lennukat fantaasiat kui ka ettevõtlikkust muuseumimaastiku värskete tuultega kaasa sammumiseks," ütles muinsuskaitseameti muuseumivaldkonna peaspetsialist Marju Niinemaa.

Kaks taotlust esitanud SA Virumaa Muuseumid sai mõlema kohta positiivse otsuse. Püsinäitustest sai 144 400 eurot novembris avatav Eesti mööbliajaloo näitus Rehbinderi majas Rakveres. Näitus tutvustab Eesti interjööriajalugu, näidates muutusi mööbliesemete stiilis ja selle kaudu inimeste argielu. Rakvere linnakodaniku majamuuseum, mis tänavu tähistab oma 40 aasta juubelit, kasutab 36 000 eurot toetusraha audiolavastuse loomiseks ja Musta Kassi pööningu arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles