Reedel kõlab sohvaklubis eesti- ja venekeelne räpp

Copy
Vasakult: räpparid Typicalflow ja Tommyboy ning DJ Bandit oma mixtape'iga "Asila".
Vasakult: räpparid Typicalflow ja Tommyboy ning DJ Bandit oma mixtape'iga "Asila". Foto: Anu Hammer

Reedel annavad Rakvere Buena Vista sohvaklubis kontserdi Eesti hiphopi pioneer Tommyboy ning vene keeles räppiv MC Typicalflow. Eesti hiphopi kultuurituuri nimelisel minituuril on kaasas ka värskelt mixtape'i ilmutanud DJ Bandit, Rakveres liitub nendega laval Päär Pärenson ehk J.O.C.

Eesti hiphopi kultuurituur on kolme sõbra muusikaline ringreis mööda Eesti räpi igipõliseid kantse. Veebruaris alanud tuur on juba jõudnud Pärnusse, Tartusse ja Tallinnasse. Tuuri ajendeiks on soov tuua kuulajateni DJ Banditi mixtape "Asila", mille andis kassetina välja USA plaadimärk Funk Night Records, ja osaliste vankumatu usk, et hiphop on elus.

Alexei Semenihhini ehk DJ Banditi nimi on tuntud, võiks öelda lausa legendaarne, nii eesti- kui ka venekeelsel kohalikul hiphopiskeenel. "Asila" on tema tunnipikkune, valdavalt instrumentaalne teos, mille vahel kõlavad mõned üksikud eesti- ja venekeelsed riimid ning mis peaks pea nõksuma panema igal vana kooli hiphopi austajal. Helilooja ja muusik, bändide Estrada Orcestra ja Centre el Musa eestvedaja Misha Panfilov kirjeldab "Asilat" nõnda: "Abstraktsete sämplite uimast läbi imbunud tummised biidid, psühhedeelsed kitarrid ja muud sürrealistlikud helid, mis maitsestatud džässilike saksofonimeloodiate ja kõrvetavalt teravate scratch‘idega."

Tagasi üles