Otsi kohta, kus sa saad – liikumispuudega inimestel pole ligipääsu kõikjale, kuhu peaks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere tervisemajja viiv kaldtee. Pildil oleva noormehe senine rekord on oodata majja viiva ukse avamist pool tundi.
Rakvere tervisemajja viiv kaldtee. Pildil oleva noormehe senine rekord on oodata majja viiva ukse avamist pool tundi. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja (PIK) liikmed kaardistavad igal aastal avalike ehitiste ligipääsetavust meie maakonnas. Veebruaris kohtuti taas, et kokku leppida järgmised ringkäigud ja rääkida murekohtadest. Mitte selleks, et laita, vaid ikka selleks, et olukorda parandada.

2021. aasta seisuga oli Lääne-Virumaal 2369 inimest, kellele oli määratud liikumispuue. Rakvere linnas on neid 535. Liikumisraskusi esineb ka vaegnägijatel, liitpuudelistel, eakatel ning neil, kel jalg ajutiselt kipsis. Samuti ei tohi ära unustada, et puuet ei määrata kõigile liikumisraskuste tõttu kannatajatele.

"Liikumispuue pole ainult füüsiline," toonitas Lääne-Virumaa PIK-i juht Helmi Urbalu. "Samamoodi peab mõtlema pimedatele, vaegkuuljatele ja kurtidele," lisas ta. 27 aastat tegutsenud katusorganisatsiooni alla kuuluvad Rakvere Liikumispuudega Inimeste Ühing, Lääne-Virumaa Sclerosis Multiplexi Ühing, Lääne-Virumaa Reumaühing ning afaasia tugigrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles