Noori oodatakse mõtisklema seostest muusikaga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Muusikaklass ja tšello. Kas sünnib essee või muusika?
Muusikaklass ja tšello. Kas sünnib essee või muusika? Foto: Kristjan Teedema

Eesti muusika- ja teatriakadeemia kutsub taas gümnaasiumiõpilasi ja esmakursuslasi osalema esseekonkursil "Mina ja muusika – muusika ja mina".

Essees oodatakse vastust ühele järgnevatest küsimustest. Millised on tänapäeva noore vaated ja ootused muusikamaailmale?

Milline on autori roll muusikamaailmas – tegija, vahendaja, tarbija või midagi enamat? Millest unistab autor, kui mõtleb muusikamaailmas aktiivselt osalemisele? Kuidas Eesti noorte hulgas muusikat ja muusika loomist tõhusamalt õpetada ning paremini propageerida? Kuidas Eesti muusikaelu paremini korraldada? Mis muutis Sinu eelmise aasta olulisima muusikaelamuse eriliseks?

Essee peab olema 1–3 lehekülge pikk (ca 4000 – 10 000 tähemärki koos tühikutega). Konkursitöid oodatakse hiljemalt 24. aprilliks. Tööle tuleb lisada autori nimi, vanus, klass ja kool/ülikool.

Konkurssi korraldab EMTA muusikateaduse, interpretatsiooni ja muusikapedagoogika ning kultuurikorralduse osakond. Preemiad makstakse välja stipendiumina ja kõiki konkursil osalejaid käsitletakse stipendiumikonkursil osalejatena. Lisaks annab MTÜ Scandicus välja eripreemia parima kiriku- ja/või vaimulikku muusikat käsitleva essee eest.

Võitjad kuulutatakse välja 4. mail kell 16 Eesti muusika- ja teatriakadeemias. 

Eesti muusika- ja teatriakadeemia esseekonkurss "Muusika ja mina – mina ja muusika" toimub kolmandat korda. 2022. aastal laekus konkursile töid nii Harjumaalt, Pärnumaalt kui ka Lääne-Virumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles