Tuumadebatt Rakvere riigigümnaasiumis näitas noorte nutikust

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Debatis osalenud meeskonnad istusid poolkaares lauakeste taga. Debatti juhtis riukalike küsimustega Rein Sikk.
Debatis osalenud meeskonnad istusid poolkaares lauakeste taga. Debatti juhtis riukalike küsimustega Rein Sikk. Foto: Marianne Loorents

Reede ennelõunal peeti Rakvere riigigümnaasiumis värvikas debatt teemal "Tuumaelektrijaam – energiakriisist päästja või tee hukatusse?". Rollimängu käigus jagunesid noored üheteistkümneks meeskonnaks, kes pidid oma seisukohti tutvustama ja samas teisi meeskondi kritiseerima.

Meeskondade nimed olid Keskkonnaministeerium, Eesti Vabariigi Valitsus, Kohalik Ettevõtja, Nuustaku, Tuumaelektrijaama Töötaja, Teadlased, Metsloomad, Kinnisvarafirma, Fermi Energia, Kohalik Rahvas ja Kohalik Omavalitsus. Kokku oli neis 37 noort, lisaks veel sõbrad-koolikaaslased pealtvaatajate hulgas. Debatt oli riigigümnaasiumi füüsikaõpetaja Raimo Maasiku idee, seda juhtis Maalehe ajakirjanik Rein Sikk.

"See oli vajalik kursusehinde saamiseks, aga samas oli ka väga huvitav uurida ja infot otsida," ütles Triinu Vassiljeva, kes kuulus meeskonda Kohalik Omavalitsus. Et teada, milline on kohaliku omavalitsuse ehk Viru-Nigula valla seisukoht, küsiti enne debatti vallavanem Einar Vallbaumi arvamust. "Siis arutasime omavahel, mida ja kuidas rääkida ning üldse mida arvata," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles