Loomade võõrandamise õigus on ainult põllumajandus- ja toiduametil

Kevin Volter
Copy
Veebruari keskel võeti Ille Pillbergilt ära kümme koera. Naine pole siiski alla andnud ja loodab vähemalt osa lemmikutest tagasi saada.
Veebruari keskel võeti Ille Pillbergilt ära kümme koera. Naine pole siiski alla andnud ja loodab vähemalt osa lemmikutest tagasi saada. Foto: Ain Liiva

Viimasel ajal on meedias järjest rohkem avaldatud häirivaid kaadreid loomadest, kelle pidamistingimused ei ole väga head, ning on viidatud, et sellised loomad tuleb pidamiskohast kohe ja ükskõik mis meetoditega ära viia.

Põllumajandus- ja toiduameti peadirektori asetäitja Hele-Mai Viitmann mõistab loomasõprade emotsionaalset hinnangut, kuid amet ei saa oma tööd teha emotsiooni ajel, vaid uurimise käigus kogutud tõenditele tuginedes. "Loomade omanikult ära võtmine on äärmuslik meede, mida rakendatakse siis, kui muid võimalusi enam ei ole. Enne, kui loom võõrandatakse, antakse omanikule võimalus olukorda parandada. Seda muidugi juhul, kui pole vahetut ohtu looma elule või tervisele," selgitas Viitmann.

Menetlusse sekkumine võib aga lõppeda tahtmatute tagajärgedega nii loomade kui ka vabatahtlike jaoks. Naistepäeval viidi loomaomaniku juurest ära kassid, kelle puhul amet samal ajal menetlust teostas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles