Teatri kaks kolleegipreemiat vahetasid omanikku

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Margus Grosnõid tunnustasid kolleegid sarvedega kolmandat korda.
Margus Grosnõid tunnustasid kolleegid sarvedega kolmandat korda. Foto: Helen Solovjev

Rakvere teatri rändavatest kolleegipreemiatest anti täna edasi kaks: sokusarved ja "Ines". Nende uued hoidjad on Margus Grosnõi ja Kaja Kupp.

Rakvere teatri rändav kolleegipreemia meesliinis – soku­sarved – ehivad nüüd Margus Grosnõid. Sarved olid viimati Toomas Suumani hoida ning anti tema soovi kohaselt nüüd edasi Margus Grosnõile. 

Sarvedepreemia algataja oli Eldor Valter, sarvede eelkäijaiks olid kruus ja naisnäitlejale kõrvarõngad, mis Eesti Draamateater kinkis Rakvere teatrile 50. sünnipäevaks sooviga, et Rakvere teatris kui intriigidevabas teatris oleks vähemalt see intriig.

Sarvede edasiandmisel ranget statuuti pole, need antakse isikliku tunnustusena kolleegile, kelle töödest-tegemistest ja kellega koostööst on viimasel ajal kõige rohkem rõõmu olnud. 

Margus Grosnõi, kes on 20. sarvede hoidja, sai selle kolleegipreemia hoidjaks kolmandat korda. "See on suur au. Pean Toomast mingis mõttes enda õpetajaks teatris. Ta oli mu hea sõber. Pilvepiirilt saatis mulle sarved ..." lausus Margus Grosnõi. Ta lisas, et Toomas Suumanit tunnustasid kolleegid sarvedega kindlasti rohkem kui kolm korda. 

Edasi anti ka üks Maria Klenskaja 2016. aasta suvel lavastuse "Maailma otsas" esietendusel algatatud rändpreemiatest "Aarne" ja "Ines", mis on mõeldud lavatagustele jõududele, kes teevad väga tublit tööd, aga jäävad tähelepanuta. See antakse samuti üle kolleegilt kolleegile ja ka selle auhinna saaja otsustab ise, millal ja kellele selle edasi annab. 

Südamekujulise ripatsi "Ines", mida saab kaelas kanda, andis teatri inspitsient Aune Kuul üle kostümeerijale Kaja Kupule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles