GALERII ⟩ Roheliste tuumaenergia teabepäev Mahus pakkus nii asjalikke argumente kui ka silmamoondamist

Copy

Laupäeval kogunes Viru-Nigula valda Mahu seltsimajja tuumaenergia teabepäevale üle seitsmekümne huvilise, et kuulda argumente Letipeale tuumajaama ehitamise vastu. Teabepäeva korraldas MTÜ Mahu Külaselts Eesti Rohelise Liikumise kaasabil. Teabepäev oli mõeldud vastukaaluks eelmise aasta 19. novembril samas kohas peetud Fermi Energia infopäevale, kus kohalikke püüti veenda tuumaenergia kasulikkuses. 

Eesti Rohelise Liikumise juhatuse liige Madis Vasser Tartust, tausta poolest küll Kunda poiss, tutvustas end kui energeetika- ja kliimaeksperti, ehkki doktorikraadi on ta kaitsnud hoopis teemal "Arvutusliku ajuteooria testimine virtuaalreaalsuse abil".

Vasser tuletas meelde, et eelmise sajandi kuuekümnendatel räägiti Eestis tuumajaama rajamisest Võrtsjärve äärde, käesoleva sajandi alguses Pakrile ja nüüd siis jälle – aga kuhu? "Tänasel päeval Eesti riik ei tea, ei ole pakkunud välja mitte ühtegi asukohta," väitis Vasser. Tema sõnul põhines ERR-i uudis, et riik on pakkunud tuumajaama võimaliku asukohana välja 16 paika, poolikul uuringul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles