Ringkonnakohus otsustas: Anti Poolamets ei käitunud Andres Jaadlat korruptandiks nimetades õigusvastaselt (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Andres Jaadla (keskel) ja Anti Poolamets (paremal) on tülitsenud ka väljaspool kohut. Näiteks Jaadla külaskäik Poolametsa korraldatud kõnekoosolekule päädis sõnasõja ja külalise minema saatmisega.
Andres Jaadla (keskel) ja Anti Poolamets (paremal) on tülitsenud ka väljaspool kohut. Näiteks Jaadla külaskäik Poolametsa korraldatud kõnekoosolekule päädis sõnasõja ja külalise minema saatmisega. Foto: Erakogu

Poliitikute Andres Jaadla ja Anti Poolametsa vahelist sõnasõda on praeguseks arutatud kahes kohtuastmes. Kui Viru maakohus leidis mullu suvel, et Poolamets poleks tohtinud oma sotsiaalmeediapostituses mainida, et Jaadla on kunagi ammu süüdi mõistetud korruptsioonikuriteos, siis Tartu ringkonnakohus jõudis tänavu veebruaris seisukohale, et selle tõsiasja meenutamine ei olnud siiski õigusvastane. Ringkonnakohtu otsus pole aga jõustunud, see on edasi kaevatud riigikohtusse.

Tartu ringkonnakohus tühistas tänavu 6. veebruaril Viru maakohtu varasema otsuse. Viimasega rahuldati mäletatavasti Andres Jaadla hagi Anti Poolametsa vastu: maakohus leidis, et Poolamets käitus õigusvastaselt, kui meenutas oma sotsiaalmeediapostituses ja televisioonile antud intervjuus, et Jaadla on süüdi mõistetud korruptsioonikuriteos.

Ringkonnakohtus tehtud uue otsuse põhjal võib aga meedias, mille alla kuulub kohtu hinnangul ka sotsiaalmeedia, siiski avaldada eraelulisi andmeid, kui selleks on ülekaalukas avalik huvi. Siinses kontekstis on "eraeluliste andmete" all jutuks eelkõige Andres Jaadla süüdimõistmine korruptsioonikuriteos 2012. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles