Presidendi kantselei ees toimub emakeelepäeva lugemisaktsioon

Kevin Volter
Copy
Eelmisel aastal toimunud ettelugemispäev.
Eelmisel aastal toimunud ettelugemispäev. Foto: Arno Mikkor

Emakeelepäeval toimub päikesetõusust kuni päikeseloojanguni presidendi kantselei ees teist aastat järjest eestikeelsete tekstide lugemisaktsioon, mida alustab päikesetõusul kell 6.41 president Alar Karis.

Ligi 70 Eesti inimest loevad eestikeelseid tekste kuni päikeseloojanguni kell 18.21. Huvilised on terve päeva vältel oodatud presidendi kantselei esisele platsile ettelugemist kuulama. Lisaks saab otsepildis üritust vaadata Facebookis.

"Möödunud aastal, kui riigipea emakeelepäeva lugemisaktsiooni ellu kutsus, ei teadnud keegi, kuidas see välja kukub ja milline vastukaja tekib. Oli lihtsalt üks tore ja intrigeeriv idee meie keeleruumi rikkuse näitamiseks ja selle päeva tähistamiseks. Päev kujunes ääretult toredaks ja mõnusaks, kus etteloetu ja ettelugejate galerii ning mastaap oli võrratult lai ja pakkus mõtlemist veel nii mõnekski ajaks. Seetõttu otsustas vabariigi president ka sel aastal 14. märtsil Kadriorus presidendi kantselei ees kokku kutsuda lugemisaktsiooni, et meie emakeelt kuulata. Ja seda sõltumata ilmast," rääkis presidendi kultuurinõunik Rasmus Puur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles