Eestis pole kombeks peretülisid noahoobiga lahendada

Copy
Oksana Holostova on eesootavast kümneaastasest karistusest kandnud pea kolm kuud.
Oksana Holostova on eesootavast kümneaastasest karistusest kandnud pea kolm kuud. Foto: Siim Mihailov

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti Oksana Holostova süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises, mille tõttu tema abikaasa suri 5. septembril 2021. Liitkaristusena tuleb naisel kanda üle kümneaastane vangistus, misjärel saadetakse ta Eestist välja ja kehtestatakse talle kümneaastane sissesõidukeeld.

Oksana Holostova lõi ka 2017. aastal oma elukaaslast noaga kõhtu. Harju maakohtu 2018. aasta otsusega karistati Oksana Holostovat raske tervisekahjustuse tekitamise eest ja määrati talle liitkaristusena pea kuueaastane vangistus. 2020. aasta detsembris vabastati Holostova karistuse kandmisest tingimisi enne tähtaega katseajaga kuni oktoober 2023. Esimeseks 11 kuuks kohaldati naisele elektrooniline valve ja määrati ta kriminaalhooldusametniku järelevalve alla.

Kriminaalhooldusametnikul tuli vahetpidamata erakorralisi ettekandeid teha, sest Holostova ei pidanud kontrolli nõuetest kinni. Lõpuks taotles ametnik, et Holostova kannaks oma karistuse lõpuni vangistuses. Pärnu maakohus otsustas 2021. aasta juulis naise hoopis sotsiaalprogrammi saata, et too oma käitumist parandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles