Juhtkiri: teeme jälle suvesaundi!

Virumaa Teataja
Copy
Muusikakonkurss "Virumaa suvesaund 2023" kuulutatakse välja 15. märtsil.
Muusikakonkurss "Virumaa suvesaund 2023" kuulutatakse välja 15. märtsil. Foto: Virumaa Suvesaund

Tänasest pühime talvetolmu noodivihikutelt ja võtame kapist mikrofonid, sest Virumaa Teataja korraldatav muusikakonkurss Virumaa Suvesaund hakkab astuma oma kolmandat toimumiskorda. See on pidupäev!

Suvesaund sai alguse siis, kui koroona sundis kõiki kodudesse varjuma ning muusikutel ei olnud võimalustki kuskil avalikult üles astuda. Nüüd on taas vabadus tegutseda-toimetada ja soovija saab kasvõi iga nädal mitu korda kontsertidel käia. Sellegipoolest on Virumaa Suvesaund äge ja täiesti ainulaadne võimalus meie maakonna muusikutele.

Muusikamaastik on üks tore maastik, mis areneb suuresti ise ja nõnda pidevalt. Muusikute looming peegeldab ühiskonda ja aega, kus see on tehtud. Seda nii kõlapildi kui ka sõnumite poolest, mida muusikasse valatakse.

Hea muusika ei jää kunagi raha või võimaluste taha. Vastupidi, rasketel aegadel loodud laulud kannavad endas seda, mis aitab elada edasi. Väärt viisijupp ja oluline sõnum jõuavad tänapäeval kuulajateni ka siis, kui muusikul puudub plaadileping ja tippstuudio.

Muusikute looming peegeldab ühiskonda ja aega, kus see on tehtud.

Siiski on ka muusikamaastikku võimalik kujundada. Esiteks muidugi sellega, kui kuulata ja toetada oma lemmikartiste. Teine variant on korraldada, tuua kokku, anda kõlapinda ja luua platvorm, millele toetudes võib ka tundmatu kitarri tinistav naabripoiss jõuda kaugele ja liigutada tuhandeid, isegi miljoneid oma lugudega. Ning ei saa üle ega ümber sellest, et inimestele meeldib omavahel võistelda. Muusikud pole siinkohal mingi erand.

Taristu võib olla korralik, teed võivad olla aukudeta ja poed avatud hiliste õhtutundideni, aga kui kultuuri ei ole, jääb hing ikka nälga, ka siis, kui auto meid peegelsiledal maanteeniidil edasi viib. Virumaa Teataja üliäge meeskond täidab kultuurilüngad tänavu järjepanu juba kolmandat aastat ja ka seekord erilise innuga, sest oleme täiendanud oma koostööpartnerite ridu ja töötame selle nimel, et tänavune Suvesaund pakuks veel rohkem. Veel rohkem kui parimat muusikat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles