15. Tallinn Music Week avalikustas muusikaprogrammi

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kadri Voorand esineb Tallinn Music Weekil 12. mail džässiklubis Philly Joe's.
Kadri Voorand esineb Tallinn Music Weekil 12. mail džässiklubis Philly Joe's. Foto: Laura Strandberg

Rahvusvaheline muusika- ja linnafestival Tallinn Music Week (TMW) avalikustas tänavuse muusikaprogrammi. 10.–14. mail Tallinnas toimuv festival tähistab tänavu 15. sünnipäeva, üles astub 176 artisti 41 riigist, neist 84 Eestist.

Festival avatakse 11. mail Tallinna kunstihoone uues näitusepaviljonis Lasnamäel. Sellega juhatatakse sisse ka paviljonis alates 12. maist eksponeeritav Eesti Kunstnike Liidu kevadnäitus. Ühtlasi tähistab festivalil oma 30. sünnipäeva Raadio 2. 

Festivali muusikaprogramm rändab 11.–13. mai õhtuil läbi Telliskivi loomelinnaku, Noblessneri ja vanalinna, ühendades kogu maailma artiste ja kõikvõimalikke žanre. Täpsemat infot artistide ja programmi kohta leiab festivali kodulehelt, kuhu lisandub peagi info ka tänavuste konverentside, kunstiprogrammi, eriürituste ja muu kohta.

Enim välisartiste saabub TMW-le Soomest (11), Ühendkuningriigist (9), Kanadast (8), Lätist (7), Saksamaalt (7), Ukrainast (6), Leedust (5), Prantsusmaalt (5) ja Rootsist (5). Tuntumate välisesinejate seas on Rootsi multitalent Graham Lake, Nigeeria päritolu USA elektroonikaprodutsent Colloboh, Soome-Saksa tõusev poptäht PALMU, BBC poolt Šoti aasta tegijaks pärjatud räppar Bemz ning Euroopa talendifestivalide lemmikuist 52 Hertz Whale Slovakkiast ja K not K Rumeeniast. Luubi all on ka Aafrika mandri ja selle diasporaade uus muusika ning globaalsete trendide lokaalsed tõlgendused.

Erilise uhkusega tutvustab tänavune TMW Eesti muusika hetkeseisu. Kodumaiseid artiste on kavas tervelt 84, nende seas laialt teada-tuntud muusikud, nagu Rita Ray, Trad.Attack! ja Karl Killing, oma žanreis ka rahvusvaheliselt ilma tegevad Duo Ruut, Puuluup, Shelton San, Mart Avi ja Kadri Voorand ning tulevikutegijad Borm Bubu, maria kallastu ja Kitty Florentine. Oma esitlusõhtuid korraldavad erikõlalised Eesti plaadileiblid Estonian Funk Embassy, Porridge Bullet ja TIKS rekords, muusikafestivalid Viljandi pärimusmuusika festivalist Intsikurmu festivali ja Üle Helini, muusikakultuuri edendajatest klubid Sveta Baarist Philly Joe‘s ja HALLini ning muusikaorganisatsioonid Eesti Kooriühingust Fenno-Ugriani.

Telliskivi loomelinnakus vabal laval oma 30. sünnipäeva tähistav värske ja vaba muusika eestkõneleja Raadio 2 toob peomelu publikuni ka otseeetris. Teiste seas esinevad R2 Live‘il Eesti uue popi esindajad manna ja IVI ning 80-ndate sündipopi valemitega mängivad Sweet Tempest Berliinist ja Ruta MUR Vilniusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles