Eestis teeniva liitlaste lahingugrupi juhtüksus vahetus

Copy
Liitlassõdurid Tapa sõjaväelinnakus.
Liitlassõdurid Tapa sõjaväelinnakus. Foto: Eero Vabamägi

Ühendkuningriigi kuninga husaaride üksus andis pühapäeval Tapal toimunud tseremoonial kuninganna husaaridele üle Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi juhtüksuse vastutuse.

Lahingugrupi Ühendkuningriigi uue üksuse koosseisu kuulub Warriori lahingumasinaid kasutav luureüksus, Challenger 2 tankidega raskesoomuse kompanii, 3. pataljoni mehhaniseeritud jalaväekompanii The Rifles soomustransportööridega Mastiff, 155-millimeetriste AS90-tüüpi haubitsatega suurtükipatarei ning 22. pioneerirügemendi kompanii Buldogi soomukitega, 13. võõrleegioni poolbrigaadi kompanii, mille koosseisus teenib ka rühm, mille varustuses on ratassoomukid AMX 10-RC. Peale selle on nende koosseisus pioneerirühm ja tuletoetusüksus. Uus tugevdatud kompanii tõi esimest korda endaga Eestisse kaasa uued Griffoni tüüpi soomukid.

"Oleme uhked, et saame juhtida NATO lahingugruppi Eestis, ning tervitame võimalust integreeruda ja treenida koos Eesti ja Prantsusmaa kolleegidega. Kuigi me oleme tankirügement, on lahingugrupp raskesoomuse, motoriseeritud jalaväe, mehhaniseeritud jalaväe, tankitõrjeüksuste, suurtükiväe ja pioneeride võimekuste kombinatsioon," rääkis uue lahingugrupi ülem kolonelleitnant Stephen Wilson. "See tähendab, et erineva võimekusega NATO väed on võimelised treenima ja kohanema Eesti maastikuga ning saame ühineda nende tuhandete Briti, Prantsuse ja Taani sõduritega, kes on õppinud tegutsema NATO idatiival."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles