Vabatahtlike seltsiliste liikumine pälvis tunnustuse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlike seltsisliste liikumine pakub inimestele suhtlusrõõmu.
Vabatahtlike seltsisliste liikumine pakub inimestele suhtlusrõõmu. Foto: Erakogu

Esimest korda tunnustas Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon (ESTA) sotsiaalalal ennetustöö tegijaid ja kümne nominendi seast valiti laureaadiks üleeestiline vabatahtlike seltsiliste liikumine.

Ülemaailmsel sotsiaaltöötajate päeval pärjas ESTA möödunud aasta parimaid sotsiaalvaldkonna töötajaid ja valdkonda panustajaid. Lääne-Virumaale tuli kaks tunnustust: aasta sotsiaaltöötajaks tunnistati Rakvere linna sotsiaalosakonna juht Kersti Suun-Deket ning ennetustöö tunnustuse pälvis üleeestiline vabatahtlike seltsiliste liikumine, milles meie maakonnas osaleb ligi 30 seltsilist.

Lääne-Virumaa vabatahtlike seltsiliste koordinaator Katrin Nõlvak rääkis, et hetkeseisuga pakuvad maakonna seltsilised tuge 94-le seltsi vajajale. "Suur töö on juba ära tehtud ja tänaseks seltsilised oma vajalikkust tõestanud. Inimesed otsivad aktiivselt meiega kontakti. Nii need, kes soovivad seltsi pakkuda, kui seltsi vajajad," kõneles Katrin Nõlvak.

Ta selgitas, et seltsilised pakuvad vanemaealistele ja erivajadustega inimestele suhtlemisvõimalust ning toovad neid nelja seina vahelt välja. Näiteks käidi eelmisel kuul kinos filmi "Suvitajad" vaatamas ja kõigi seltsi vajajate jaoks oli see esmakordne võimalus külastada Rakvere Teatrikino.

Vabatahtlike seltsiliste Lääne-Virumaa koordinaatori assistent Piret Saul-Gorodilov ütles, et Lääne-Virumaal on liikumine tugevalt kanda kinnitanud. "Seltsilisi on meil peaaegu 30, aga abivajajaid on üle 90," nimetas ta. Noorim seltsiline on 16-aastane ja vanim 96-aastane. "Seltsilised saavad hästi hakkama, aga alati oleks neid juurde vaja," lausus Saul-Gorodilov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles