Reoveeuuring näitab, et Rakvere on kokaiinitarvitamises Eestis esikohal (1)

Merly Raudla
Copy
Mis on pildil? Tark inimene saab kohe aru, et see pole pesupulber!
Mis on pildil? Tark inimene saab kohe aru, et see pole pesupulber! Foto: Shutterstock

Reoveeproovide analüüs näitas, et nii Eestis kõige enam levinud aine kanepi kui ka kokaiini jääke leiti kõige enam just Rakvere reoveest. Seda kinnitab ka politsei. Amfetamiini jääke oli Rakveres samuti pea sama palju kui esimeseks platseerunud Kohtla-Järve Ahtme linnaosas.

Rakveres tehti mõõtmine esimest korda, ja ehkki möödunud aasta kohta käivad võrdlusandmed puuduvad, võib tulemuste põhjal öelda, et probleem on suur.

Ida prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegevuse talituse juhi Dmitri Kabanovi sõnul paistavad narkootikumide tarvitamise poolest meie maakonnas silma eelkõige suuremad keskused. "Läbi aastate on näha raskete narkootiliste ainete, nagu sünteetilised opioidid, tarvitajate arvu langemist, samas on tõusnud kokaiini tarvitajate arv," tõdes Kabanov ja lisas, et tänavu on politsei konfiskeerinud peamiselt kanepit ja kokaiini. "Kui aastaid tagasi oli kokaiin võrreldes teiste narkootikumidega oluliselt kallim, siis selle hind ei ole ajas oluliselt tõusnud," ütles Kabanov ning nentis, et praeguseks on see aine inimestele taskukohasem. See võib olla ka üks põhjustest, miks politsei kokaiini vahendajaid rohkem tabab. Politsei ülesanne on Kabanovi sõnul lõhkuda vahendajate võrgustikud ja ära hoida narkootiliste ainete jõudmine tänavale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles