Väikese Printsi laureaat toob lavale sõna ja "Metamorfoosi"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Taavi Tõnisson tõi mullu suvel Lammasmäel lavale "Robin Hoodi".
Taavi Tõnisson tõi mullu suvel Lammasmäel lavale "Robin Hoodi". Foto: Marianne Loorents

Lavastaja ja näitleja Taavi Tõnisson, kellel valmib Rakvere teatris lavastus "Metamorfoos" ja suvel etendub Lammasmäel taas "Robin Hood", pälvis Väikese Printsi tunnustusauhinna. Laupäeval esitab ta monolooge saatesarjas "Sõna on laval".

Väikese Printsi tunnustusauhinna, mis väärtustab teatritegijate tähelepanelikku, hoolivat, loominguliselt julget ja ausat suhet noorde vaatajasse, pälvis Taavi Tõnisson pikaajalise silmapaistva töö eest nii oma koduteatris kui ka väljaspool.

Žürii hinnangul on tegu väga hea näitleja ja tundliku lavastajaga, kes on pühendunud ihu ja hingega noore vaataja teatrile ning eriti nukuteatrile. Esile tõsteti Taavi Tõnissoni pikaaegset stabiilsust ja erakordset kontsentratsiooni. 

Väikese Printsi auhinda annab välja Eesti professionaalseid noorele vaatajale suunatud teatreid ja teatrispetsialiste ühendav organisatsioon ASSITEJ Eesti Keskus.

Rakvere teatri mängukavas on teist suve Taavi Tõnissoni lavastus "Robin Hood", praegu teeb ta proove aprillis esietenduva lavastusega "Metamorfoos". Kuigi kumbki pole otseselt noortelavastus, sobivad mõlemad ka noortele vaatajatele.

Sel laupäeval saab Taavi Tõnissoni kuulata kell 19.05 Vikerraadios Raadioteatri sarja "Sõna on laval" uhiuues saates, kus ta esitab monolooge Eesti Noorsooteatri lavastustest "Miks me varastasime auto" ja "Apelsinitüdruk".

"Kas pole imeline juhus, et saade sai valmis just enne rõõmsat uudist, et Taavi Tõnisson on Väikese Printsi auhinna laureaat," ütles Raadioteatri toimetaja ja sarja "Sõna on laval" autor Pille-Riin Purje. "On ju Saint-Exupéry "Väikese printsi" kreedo "Kõige tähtsam on silmale nähtamatu" ka Raadioteatri tunnuslause," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles