Roelas napib vabatahtlikke päästjaid

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Valvepostil: Roela vabatahtlike pealik Kalno Vaarmets ning tema tütar, samuti komandosse kuuluv Elina Vaarmets.
Valvepostil: Roela vabatahtlike pealik Kalno Vaarmets ning tema tütar, samuti komandosse kuuluv Elina Vaarmets. Foto: Ain Liiva

Roela vabatahtlikul päästekomandol on probleem. Nende tehnikapark on heal tasemel ja ruumid renoveeritud, aga isikkoosseis on ajaga vähenenud kriitilise piirini, inimesi juurde leida on osutunud ülimalt keeruliseks.

Vabatahtlik päästekomando on Roelas tegutsenud juba 18 aastat. Selle masinapargis on päästeametilt saadud 2000. aasta päästeauto, lisaks üks vanem paakauto – mõlemad Scaniad. Veneaegset tehnikat operatiivautodena enam arvel ei ole. Arvude järgi on heal tasemel ka komando võimekuse näitajad. Eelmise aasta viimases kvartalis oldi valves 88 protsenti kogu ajast, väljakutse saabudes on reageerimise kiirus viis minutit. Muljet avaldav, arvestades, et reageerimisvalmis komandoliikmeid on praeguseks alles vaid kolm.

Tõsi, Roela komando hingekirjas on 12 liiget, kuid hõivatus põhitööl, tervisemured ja muud põhjused ei luba enamikuga neist väljakutsete mehitamisel arvestada, selgitas komandopealik Kalno Vaarmets. Mulle detsembris lahkus komando ridadest üks C-kategooria juhiloaga liige. Praeguse seisuga on päästeautode juhtimiseks vajalik C-kategooria peale komandopealiku ühel isikul, ent enamasti ei viibi nad samal ajal valves. Teisisõnu on autosid kaks, kuid juhte kohapeal tihti vaid üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles