Põlveoperatsioonist taastuv Roman Kusma: maratoni ma enam ette ei võta

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Roman Kusma karkudega Rakvere Keskväljakul.
Roman Kusma karkudega Rakvere Keskväljakul. Foto: Ain Liiva

Maailma kõige esimene maratonijooksja suri kohe pärast seda, kui finišisse jõudis, naljatab Roman Kusma ja tunnistab, et tegu pole just kõige tervislikuma alaga. Ettevõtja ja Rakvere linnavolinik lepib kibeda mõttega, et neljakümmet kahte kilomeetrit ta tulevikus enam ei jookse.

Maratonipisiku sai Kusma külge üsna hilja, 49-aastasena. "Tahtsin enne 50 aasta juubelit midagi ägedat ära teha ja maraton tundus piisavalt suur väljakutse," ütleb ta. Kui juba, siis juba – kõigest kolme aastaga jooksis mees läbi kõik kuus prestiižse sarja Abbott World Marathon Majors maratoni, kuhu kuuluvad maailma kõige kuulsamad pikamaajooksud: Tokyo, Bostoni, Londoni, Berliini, Chicago ja New York City oma. Kuus aastat kulus, et joosta end seitsme kontinendi klubi liikmeks. Sinna kuuluvad need maratoonarid, kes on maratoni läbinud kõikidel mandritel, kaasa arvatud Antarktikas.

Paraku hakkasid paari aastaga tulema ka vigastused. 2018. aastal tehti Kusmale põlvemeniski operatsioon, mis läks väga normaalselt. Vaid mõned nädalad karkudel ning kolme kuu pärast sai jälle naasta jooksuradadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles