Suvesaundi eelüritusel räägitakse muusikast, ja mitte ainult

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
"Virumaa suvesaund 2023" – ootame suve ja otsime saundi.
"Virumaa suvesaund 2023" – ootame suve ja otsime saundi. Foto: Virumaa Suvesaund

Muusikakonkurss “Virumaa suvesaund 2023” kogub tuure ja ootab värsket muusikat Lääne-Virumaa artistidelt 15. maini. Kuid veel enne seda – 26. aprillil – toimub Rakvere Teatrikohvikus tasuta põnev kultuuri- ja muusikadiskussioonide õhtu, mis on jagatud kaheks osaks.

Esmalt võetakse fookusesse Lääne-Virumaa identiteet, mis kahe hiiglase Harju- ja Ida-Virumaa vahel kipub vahel ära kaduma ja häguseks muutuma. Samas on meil naabritelt palju õppida.

Kuidas leida oma eriline külg, nagu see on õnnestunud Ida-Virumaal? Kuidas saavad muusika- ja kultuuriüritused identiteedi ja isikupära leidmisele kaasa aidata? Kuidas saavad need omakorda toetada kohalikku turismi?

Vestlusringis esindavad Lääne-Virumaad Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte, kultuurikorraldaja Ahto-Lembit Lehtmets, turismiettevõtja Roman Kusma ja Rakvere teatri juht Velvo Väli. Naabermaakondadest on kohal Tallinn Music Weeki ja Station Narva korraldaja Ingrid Kohtla ning Ida-Viru turismiklastri projektijuht Kadri Jalonen. Diskussiooni juhib Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi.

Õhtu teine osa on mõeldud spetsiaalselt muusikutele. Eriti neile, kes on juba saatnud või valmistuvad saatma oma lugu Suvesaundile. Kuidas teha ennast nähtavaks ja kasutada maksimaalselt ära osalemist muusikakonkursil? Kuidas turundada enda muusikat ja brändi sotsiaalmeedias? Kuidas seda mitte teha? Praktilised nõuanded ei jookse mööda külge maha ühelgi muusikul, kes enda loomingut laialdase kuulajaskonnani viia soovib. Sõna saavad eksperdid, kelle nimed kuulutatakse välja juba lähinädalatel.

Virumaa Suvesaundile saab lugusid esitada veebilehel virumaateataja.ee/suvesaund 15. maini. Rahvahääletus kestab veebis 17. maist

6. juunini. Suvesaundi lõpu­üritus – kontsert ja auhinnagala – peetakse Rakvere linna päevade ajal 10. juunil Art Café sisehoovis. Seal selgub võidulugu, mille autor saab 500 eurot puhtalt kätte, samuti jagatakse eriauhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles