Noortelt noortele: põhikooli lõpus tuleb võimalused avatuna hoida (1)

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Ronja Talunik ja Tambet Parm käisid Rakvere reaalkooli noortele kõnelemas gümnaasiumiõpingutest kodulinnast kaugemal.
Ronja Talunik ja Tambet Parm käisid Rakvere reaalkooli noortele kõnelemas gümnaasiumiõpingutest kodulinnast kaugemal. Foto: Marianne Loorents

Ronja Talunik ja Tambet Parm on kaks julget noort inimest, kes otsustasid mullu, et astuvad iseseisvasse ellu õige varakult – juba pärast põhikooli lõpetamist. Nüüd käisid Rakverest Tartusse gümnaasiumisse õppima asunud noored siinsetele õpilastele kogemusi jagamas.

Ronja Talunik ja Tambet Parm lõpetasid mõlemad mullu kevadel Rakvere reaalgümnaasiumis 9. klassi. Tublidel noortel oli kindel siht asuda edasi õppima gümnaasiumis, kuid kumbki ei arvanud, et see peaks ilmtingimata olema Rakvere riigigümnaasium. “Tahtsin, et minu valik ja võimalused oleksid laiemad,” rääkis Tambet sel nädalal Rakvere reaalkooli 8. ja 9. klasside õpilastele esinedes.

Nii tegid mõlemad põhikoolilõpetajad sisseastumiskatsed teiste koolide kõrval ka Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumisse, kus nüüdseks on neil varsti lõppemas esimene õppeaasta. Ronja õpib kooli humanitaarsuunas, Tambet aga osutus valituks reaalsuunda. Konkurss Treffnerisse oli muidugi tihe: ühele kohale laekus ümmarguselt 10 avaldust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles