Uus nädal algab talviste ilmaolude ja libedusega

Copy
Jäljed lumel.
Jäljed lumel. Foto: Marko Saarm

Ilmaprognooside kohaselt muutub pühapäeva õhtul vihmasadu järk-järgult lörtsi- ja lumesajuks ning teedel suureneb libedusoht. Sõidukiga, millel on juba suverehvid all, peaks esmaspäeva öösel ja hommikul Lääne- ning Põhja-Eestis liiklusesse minemist vältima, teatas liiklusjuhtimiskeskus. 

Kirdetuul tugevneb puhanguti 15–18 meetrini sekundis, paiguti tuiskab ja on jäiteoht. Lumesadu jätkub ka esmaspäeva hommikutundidel, prognoositavalt võib sadada järgmisel ööpäeval kuni 10 sentimeetrit lund ja lörtsi. Seega võib märg lumi põhjustada ka puude ja okste murdumist ning kõigil liiklejatel tasub olla ettevaatlik, muu hulgas ka sõidukite parkimisel.

Lõuna-Rootsist saabunud madalrõhkkond toob esmaspäevaks vihma, ning Lääne- ja Põhja-Eestisse lisaks veel lund ja tuisku.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma, Lääne- ja Põhja-Eestis ka lörtsi ja lund. Rannikul paiguti tuiskab ja on jäiteoht. Kohati esineb udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7 m/s. Saartel ja põhjarannikul tugevneb põhja- ja kirdetuul 6–12, puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni +4 kraadi.

Peipsi järvel puhub muutliku suunaga tuul 1–6 m/s. Sajab vihma, sekka võib tulla lörtsi. Nähtavus on mõõdukas või halb, esineb udu. Õhutemperatuur on 0 kuni +2 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, Lääne- ja Põhja-Eestis ka lund, rannikul paiguti tuiskab, on jäiteoht. Kohati on udu. Tuul pöördub enamasti läänekaarde ja puhub kiirusega 3–9, puhanguti 12 m/s, läänerannikul kuni 15 m/s. Saartel ja põhjarannikul puhub põhja- ja kirdetuul 6–12, puhanguti kuni 18 m/s. Pärastlõunal tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on –1 kuni +4, Ida-Eestis kuni +7 kraadi.

Peipsi järvel puhub muutliku suunaga tuul 2–7 m/s. Sajab vihma, sekka võib tulla lörtsi, pärastlõunal sadu hõreneb. Nähtavus mõõdukas või halb, esineb udu, pärastlõunal nähtavus järk-järgult paraneb. Õhutemperatuur on 1–4 kraadi.

Ööl vastu teisipäeva tuleb pilves selgimistega ilm. Kohati sajab nõrka lund, võib udu olla. Varahommikul jõuab Lõuna-Eestisse tihe lume- ja lörtsisadu, mis levib üle maa põhja poole. Puhub muutliku suunaga tuul 1–7, saartel öö hakul läänekaare tuul 5–10 m/s. Hommikul pöördub tuul itta ja kirdesse ning hakkab tugevnema. Õhutemperatuur langeb 0 kuni –4, Põhja-Eestis kohati –6 kraadini. Teisipäeva päeval on pilves ilm. Sajab lund ja lörtsi, mitmel pool tuiskab, sadu on kohati tugev. Kagu-Eestis läheb sadu üle vihmaks. Ida- ja kirdetuul tugevneb 5–11, puhanguti kuni 15 m/s. Saartel ja rannikul tugevneb kirde- ja põhjatuul 8–13, puhanguti kuni 18 m/s. Liivi lahe ümbruses paisub tuul õhtul kuni 21 m/s. Õhutemperatuur tõuseb –1 kuni +2, Kagu-Eestis õhtul kuni +4 kraadini.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Lääne-Eestis sajab lund ja lörtsi ning mitmel pool tuiskab, Ida-Eestis läheb sadu üle vihmaks. Lääne-Eestis puhub kirde- ja põhjatuul 7–13, rannikul puhanguti kuni 18, öö hakul Liivi lahe ümbruses kuni 21 m/s. Ida-Eestis puhub idakaare tuul 2–8, öö hakul rannikul puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur langeb Lääne-Eestis –1 kuni –3 kraadini, Ida-Eestis tuleb 0 kuni +2, Kagu-Eestis kuni +4 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves, üksikute selgimistega ilm. Lääne-Eestis sajab mitmel pool lund ja lörtsi, kohati tuiskab, Ida-Eestis sajab vihma. Lääne-Eestis puhub põhja- ja loodetuul 5–12, rannikul puhanguti kuni 18 m/s. Ida-Eestis puhub valdavalt idakaare tuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis –1 kuni +1 kraadi, Ida-Eestis +2 kuni +6 kraadi.

Neljapäeva öösel on muutliku pilvisusega ilm. Kohati sajab lund, öö hakul Ida-Eestis ka lörtsi ja vihma. Tuul pöördub läänekaarde, puhudes kiirusega 2–8 m/s, saartel ja rannikul puhub lääne- ja loodetuul 5–10, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur langeb hommikuks 1–5 miinuskraadini. Neljapäeva päeval on muutliku pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3–9, põhjarannikul ennelõunal puhanguti kuni 13 m/s. Õhtul pöördub tuul lõunasse. Õhutemperatuur on –2 kuni +3 kraadi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles