Steinburg sai Lõuna-Aafrikas ajaloolise etapivõidu

Kevin Volter
Copy
Greete Steinburg ja Monica Yuliana Calderon Martinez saavutasid etapivõidu.
Greete Steinburg ja Monica Yuliana Calderon Martinez saavutasid etapivõidu. Foto: Jasper Visser

Rakke maastikurattasportlane lõpetas maailma ühe mainekama mitmepäevasõidu võidukalt, võites viimase, 80-kilomeetrise etapi. Seejuures ei ole varem ükski eestlane Cape Epicul etappi võitnud.

Lõuna-Aafrika vabariigis toimunud võistluse lõpetasid​ Greete Steinburg ja Monica Yuliana Calderon Martinez (Cannondale vas Arabay) koguajaga neli tundi, kaks minutit ja 50 sekundit, edestades tuuri liidrisärkides sõitnud Kim le Courti ja Vera Looserit (Efficient Infiniti Insure) 18 sekundiga.

"Väga hea meel on ja see on väga suur asi, et kaheksa päeva pikkune mitmepäevasõit sai kenasti lõpetatud. Täna oli samuti väga-väga tore päev. Oleme grande finale võitjad," rääkis Steinburg etapi järel. "Öösel tuli jälle korralikult vihma, aga õnneks see jäi hommikul järgi ja sõita oli tip-top. Esimene tõus oli päris järsk sein, aga seekord ei olnud tuult. Saime esimeste naistega minema ning tõusu lõpus jäime hetkeks väikese vahega maha, kuna naised seal spurtisid natuke. Laskumisel saime nad uuesti kätte ning seejärel hakkasid nad meist järjest maha jääma. Tundus natuke uskumatu, sest meil ei olnud veel tunnet, et raskeks hakkaks minema."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles